The Yes Men

Kunstner- og aktivistduo, der praktiserer, hvad de kalder for “identity correction”.

The Yes Men er kulturjammere, som udfører hoaxes, og de benytter sig typisk af falske hjemmesider for at kunne udgive sig for være andre.

Bl.a. antog BBC dem fejlagtigt for at være repræsentanter for Dow Chemical, hvilket under et live-interview på BBC World gav dem mulighed for på virksomhedens vegne at proklamere, at man var villig til at betale erstatninger til de mange ofre for Bhopal-katastofen (2004).

De har lanceret en falsk hjemmeside for New York Times tillige med et trykt oplag af avisen i 80.000 eksemplarer, der indeholdt falske, gode nyheder, som mange amerikanere håbede på at kunne læse, fx at Irak-krigen var slut, og at Washington havde vedtaget en sundhedsforsikring for alle (2008).

De har også under klimatopmødet i København oprettet en falsk hjemmeside for COP15 og udsendt falske, gode nyheder på vegne Canada (200).

Og de har givet sig ud for at være repræsentanter for the Chamber of Commerce, og på et pressemøde afholdt på organisationens vegne erkendt, at der rent faktisk sker globale klimaforandringer (2012).

The Yes Men har via en crowdfunding-kampagne på Kickstarter indsamlet midler til at lave en ny film om deres hoaxes.

The Yes Men står også bag the Yes Lab, der bl.a. har været med til at etablere Actipedia.

Web: theyesmen.org
Idé: Jacques Severin & Igor Vamos (kunstnernavne Mike Bonanno & Andy Bichlbaum)
Lancering: 2000
Ophavsland: USA